Yvette Verleisdonk

Ik heb een bijzondere interesse en passie voor impact investeringen, Social Impact Bonds en sociale ondernemingen. Daarnaast adviseer ik al bijna dertig jaar Belgische en internationale ondernemingen op het gebied van financieringen, herstructureringen, governance, overnames en investeringen. 

yvette.verleisdonk@curia.be

+32 16 31 41 14

LinkedIn

Ik heb een brede kennis over Social Impact Bonds en ben projectleider van de eerste Social Impact Bond in Vlaanderen. Daarnaast adviseer ik sociale ondernemingen en organisaties die zowel een maatschappelijk als financieel rendement nastreven (zoals micro-kredieten, hernieuwbare energie en crowdfunding). Voordat ik me in 2015 aansloot bij Curia was ik gedurende twintig jaar vennoot bij een internationaal advocatenkantoor, waar ik de financiële praktijk leidde en achtereenvolgens werkte bij vestigingen in New York, Rotterdam en Brussel.

Ik word vermeld in International Financial Law Review 1000 (2019 en voorgaande jaren) als Highly Regarded in België op het gebied van Banking & Finance en ben geselecteerd als  ‘experte’ op het gebied van M&A en corporate governance van Who’s Who Legal: M&A and Governance 2016 (en voorgaande jaren). Legal 500 (2018) (not-for-profit), vermeldt me als volgt:

“Newer areas of practice in the firm include social impact investment and alternative financing mechanisms, where Yvette Verleisdonk is developing a niche; she joined the firm in 2015 and ‘adds a new dimension to the firm’.  

Ik ben actief als bestuurder bij verschillende organisaties en auteur van boeken over juridische due diligence bij overnames van ondernemingen, de aansprakelijkheid van de EEG voor rechtmatige handelingen en vrouwvriendelijk personeelsbeleid. Ik publiceer en spreek regelmatig op seminaries, onder meer over Social Impact Bonds.

Samen met andere vrouwelijke vennoten van internationale advocatenkantoren, zette ik in 2007 Women in Law and Leadership (WILL) op, een programma dat de doorgroei van vrouwelijke advocaten ondersteunt.

 
AdvocaatMr. FoxPartner